Persoonlijk

Pauze

Dat moment waarop je moet toegeven dat het niet meer gaat is moeilijk. Erg moeilijk. Dus bleef ik door gaan. Tot ik echt niet meer kon. Ik stortte in en het enige wat ik nog kon is huilen. Dan weet je dat je echt te ver bent gegaan.

Dat is het moment geweest dat m’n ouders zeiden; ‘je komt maar weer tijdelijk bij ons wonen’ En zo zat ik 2 dagen later weer op m’n oude slaapkamer. Dat was ook het moment waarop ik besefte dat ik dit niet in m’n eentje kon gaan oplossen en ik hulp nodig had.

Dat besef op zichzelf is al een mega stap. Ik vond het dood eng en heb ook echt heel hard gehuild toen ik het mailtje had verstuurd. Ook met het eerste gesprek die ik via de telefoon had met een van de coaches, sloot ik huilend af. Er werd vaart achter gezet, want hij zag me als een ‘noodgeval’ ( wat ik zelf nog overdreven vond) en binnen een uur had ik m’n eigen toegewezen coach aan de telefoon en een dag later had ik m’n intake gesprek via skype.

Die weken is mijn leven een grote blur geweest. Ik ben minder gaan werken, gaan sporten en sprak veel vrienden niet meer omdat alles me te veel was. Ook is het echt een mega verschil om na 1,5jaar op jezelf te hebben gewoond ineens weer bij je ouders te wonen en je aan hun regels te houden. Vandaar dat ik ook hopelijk snel weer terug naar m’n eigen appartement kan.

Een burn-out wil ik het niet noemen, want een van de eerste dingen die ik van m’n coach heb geleerd is dat er niet aan labeltjes gedaan wordt. Je hebt ergens last van, maar dat ben jij niet. Ik ben Lieke en heb soms last van angsten en onrust in mezelf. Het is een heel leerproces, waarin ik voornamelijk weer leer omgaan met mezelf en rust vind in mezelf en daar niet iemand anders voor nodig heb.

Om het nu zo even van me af te kunnen schrijven voelt al heel goed. Komende tijd ga ik alleen content online zetten als ik me daar goed bij voel en als ik daar zelf tijd voor vind. Het is vooral tijd voor mijzelf nu en het proberen van structuur krijgen in m’n leven. Ik gok dat door dit de komende tijd ook meer lifestyle blogposts zoals deze online gaan komen. Want er zijn zoveel dingen die ik nu leer of doelen waar ik nu op andere manieren heen werk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.