Beauty

NYC CityProof Matte foundation 001 Ivory

Na eigenlijk al jaren standaard foundations van Catrice en Essence te hebben gebruikt, vond ik het eens tijd voor afwisseling. Deze foundation van NYC trok niet meteen m’n aandacht. Maar toen ik op de kruidvat site aan het rond zoeken was en deze voorbij zag komen dacht ik: ‘ajoh voor die 5 euro, gewoon proberen!’ En zo belandde die in m’n winkelmandje. Zal zo’n goedkope foundation goed en mooi zijn? Ik testte het voor je uit! 

De verpakking voelt goedkoop aan en is eigenlijk gewoon een simpele plastic tube. Wel handig dat de tube aan de voorkant een doorzichtig stuk heeft, zo zie je meteen welke kleur het is! Op de tube zelf staat alle basis info. De naam van de foundation, de kleur en wat de foundation belooft te doen. De tube heeft een kleine opening waardoor de foundation makkelijk te doseren is.

De foundation belooft een licht gewicht foundation die er voor zorgt dat je huid er egaal uit ziet en minstens 10 uur lang niet glimt.

De foundation zelf ziet er redelijk dik van substantie uit maar zodra je hem aanbrengt merk je daar niets meer van. Daardoor brengt de foundation wel gemakkelijk aan. Dit neemt trouwens de belofte van matteren niet weg, want dat is de foundation nog steeds goed!

Je ziet dat de foundation meteen goed m’n rode vlekken en onzuiverheden in m’n gezicht bedekt. Ook matteert hij m’n huid goed. Hij brengt makkelijk en fijn aan en ik vind hem er mooi en natuurlijk uit zien. Toen ik de substantie zag was ik bang dat het een foundation zou zijn die je heel erg op je huid ziet liggen, maar dat is gelukkig helemaal niet zo!

De foundation met de rest van m’n make-up aangebracht

Als ik de rest van m’n make-up heb aangebracht vind ik de foundation nog mooier in geblend en er nog mooiere en natuurlijker uit ziet! Na een volle dag werken kan ik enthousiast vertellen dat m’n huid nog steeds geheel mat was! Ik had het eerlijk gezegd niet verwacht, maar de foundation blijft echt 10 uur lang mooi zitten!

Tot nu toe had ik eerlijk gezegd nog nooit een product van NYC waar ik echt enthousiast over was. Het was het altijd net niet voor me. Maar deze foundation heeft me echt blij verrast!

€4.99 te koop bij Kruidvat

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.